„Un fapt, evident chiar și pentru cei mai înverșunați susținători ai unirii cu România, este acela că dacă Moldova face un pas spre România, regiunea Transnistria se va despărți la acest viraj abrupt”, a spus Rogozin.
Oficialul de la Moscova a adăugat că în cazul în care cetățenii din Moldova doresc să se alăture României „atunci ar trebui mai bine să lase regiunea transnistreană să plece pe cale amiabilă, iar în cazul în care nu doresc să se alăture României, în cazul în care doresc să rămână un stat suveran, un stat inteligent, care își protejează toți cetățenii săi, atunci aceasta lucru va dura ani de zile, dar acei ani nu vor fi în zadar, deoarece vor fi folosiți pentru a restabili integritatea teritorială a țării.”
Rogozin a mai spus că este imposibil să se vorbească despre reluarea discuțiilor asupra statutului regiunii Transnistria, deoarece cele două părți nu sunt pregătit pentru negocieri de o asemenea anvergură.
Vicepremierul a mai precizat că administrația de la Moscova este în mod constant interesată de situația din Trasnsnistria. „Compatrioții noștri, cetățenii noștri, conaționali pentru noi, cei care trăim aici. Așa că, indiferent de cât de dificilă este situația politică, vă puteți baza întotdeauna pe Federația Rusă”, a mai spus Rogozin.